Hvorfor mange kaniner ikke liker å bli løfta

Kaniner er byttedyr,ergo er det mange som ikke liker å bli løfta. Dette ligger i instinktene dems og kan være vrient å gjøre no med. I det øyblikket de blir løfta,tror de automatisk at de skal bli spist..

Med en del øving,godsnakk og godbiter kan man få det verste vekk...

Men noen kaniner reagerer ikke på det i det hele tatt...så det er veldig individuelt fra kanin til kanin. Jeg har begge deler i stallen min. Og det er viktig å respektere de som syns det er ekkelt. 

Viss du skal bære de fra et sted til et annet,kan du gjøre dem en stor tjeneste,ved å gjemme ansiktet demmes under armen din feks.. Da roer de seg,de føler seg trygge. Pga at de får gjemt seg,for innstinktet sier at de må løpe å gjemme seg. De kan bli ganske krakylske om de ikke får gjemt seg.

Det du også kan gjøre er å pakke dem inni en burito. Det minner dem om en trang og trygg hule :-) Bruk et håndkle,jakke ol...Gi dem gjerne en godbit etter det hele er over. Har gjort det på mine,og noen av de har respondert bra på det. Mens andre igjen fortsetter å være like redde.

3 kommentarer

Hugo og Teodor

05.04.2012 kl.17:22

Nyttig innlegg :)

minemarsvin1.blogg.no

05.04.2012 kl.21:07

Flott innlegg!

Hildur

05.07.2012 kl.13:18

Hei! Jeg lurer på en sak. Vi har et kaninbur som pappa har bygd for mange år siden. Det er kjempetungt og vanskelig å flytte, men det er kjempebra med skikkelig tak og hus og le for vind. Jeg lurer litt på om man kan behandle treverket på innsiden med noe så det holder seg lengre? Det står jo ute hele året liksom. Vil jo ikke bruke noe inni der som er skadlig for kaniner så tenkte du kanskje vet hva jeg kan bruke :) Har jo ikke kaniner nå da, men har lyst på kaniner igjen vis jeg flytter hit ;)

Skriv en ny kommentar

zitgokaninoppdrett

zitgokaninoppdrett

32, Askim

Hei! Er en livsglad kvinne som vil blogge om mitt oppdrett og hverdagen med kaninene mine :-)Jeg driver oppdrett av dvergharer, løvehodedvergvedder,hvit/blåøyd dvergveddere og liten sølv. Dette blir også en salgs- blogg og omplasserings blogg.Jobber også for å skaffe trengende hjemløse kaniner nye hjem.Som oppdretter må jeg jo ta ansvar. Kaniner har jo blitt et meget populert kjeledyr,men det er også det mest omplasserte. Jeg omplasserer også kaniner som folk kjøper herifra.Man må faktisk skrive under på en kontrakt om at man er pliktig til å ta kontakt med meg,om man ikke kan ha kaninen lenger. Jeg hjelper og omplasserer også misshandlete kaniner. For mer innfo kan dere besøke hjemmesiden min zitgokaninoppdrett.piczo.com .Legg meg til som venn da vell,om du er glad i dyr/kaniner :-)) Her kan dere også spørre meg om ting ifht kaniner,så skal jeg svare så godt jeg kan!Kos dere med bloggen :-) Klem Synnøve

Kategorier

Arkiv

hits