Årets første kull på vei :-)) Og litt info om hva som skjer før/under fødsel

Her ser dere et fint rede,som dvergvedderhua mi har laga :-) Nå bare mangler det noen små bebbier oppi der *hjerte* Hun har termin i dag,så får se om hu føder i kveld/natt :-)

 

Sikkert litt vanskelig for dere å se,de av dere som ikke har peil. Men i hjørnet der,ser dere en grop,med masse hår. Det er rede :-) Når hua føder,står hu over rede og trykker dem ut oppi masse hår og høy :) Hun napper seg for mere hår i løp av fødselen da..Så barna blir helt dekket med hår :-)

Rett før fødsel kan det virke som at de er i felling (altså feks når de bytter om til vinterpels,røyter de VELDIG,noen kaniner kan rett og slett se ut som de har midd eller skabb i denne perioden) Men det som skjer med huer som skal føde,er at pelsen bli løs,fordi dem lettere skal kunne "nappe seg" Som vi ser på kaninspråket. 
Dette håret tar de fra mage/bryst og side regionenene. Noen napper seg helt tom for hår å...De ser ikke ut,men er ekstremt flinke og omsrogsfulle mødre <3 :-) Dagene rett før fødsel kan huene virker litt slappe...Her ligger de rett ut noen ganger...De samler krefter :-) Så ikke få panikk om din kanin skulle gjøre det...Seff gjør den det mye,som feks å ligge KONSTANT stille,da må man følge nøye med..De Vasker seg og steller seg mye også rett før barna kommer.og bare koser seg og slapper av :-)

Husk at kaniner er en mester på å skjule smerte,fordi dem er byttedyr...De vil ikke vise seg sårbare og bli et lett bytte for noen...Så om man skal få med seg om kaninen/e har det vondt,må man rett og slett følge med på kroppsspråket demmes..For de skriker eller piper ikke om de har vondt..De kan til og med spise og drikke selv om de har vondt som bare det! Så det gjelder å ha øyne i nakken...Og lære seg mest mulig om kaninspråket..Og lære kaninene sin godt å kjenne :-) 

Vi blogges! :-)

 

3 kommentarer

Hildur

08.mar.2012 kl.13:30

Så spennende :D

zitgokaninoppdrett

08.mar.2012 kl.22:25

Hildur: jaaaaa!! :-D Blir jo helt tussete av sånt :-P

Hildur

09.mar.2012 kl.00:07

Hehe :D Kan jeg se for meg ;)

Skriv en ny kommentar

zitgokaninoppdrett

zitgokaninoppdrett

31, Askim

Hei! Er en livsglad kvinne som vil blogge om mitt oppdrett og hverdagen med kaninene mine :-)Jeg driver oppdrett av dvergharer, løvehodedvergvedder,hvit/blåøyd dvergveddere og liten sølv. Dette blir også en salgs- blogg og omplasserings blogg.Jobber også for å skaffe trengende hjemløse kaniner nye hjem.Som oppdretter må jeg jo ta ansvar. Kaniner har jo blitt et meget populert kjeledyr,men det er også det mest omplasserte. Jeg omplasserer også kaniner som folk kjøper herifra.Man må faktisk skrive under på en kontrakt om at man er pliktig til å ta kontakt med meg,om man ikke kan ha kaninen lenger. Jeg hjelper og omplasserer også misshandlete kaniner. For mer innfo kan dere besøke hjemmesiden min zitgokaninoppdrett.piczo.com .Legg meg til som venn da vell,om du er glad i dyr/kaniner :-)) Her kan dere også spørre meg om ting ifht kaniner,så skal jeg svare så godt jeg kan!Kos dere med bloggen :-) Klem Synnøve

Kategorier

Arkiv

hits