Labbesår og øyekattar..behandling hjemme..

Hei igjen bloggen :-))

Da tar vi for oss labbesår og øyekattar. Jeg har selv prøvd disse metodene hjemme og de funker. Så håper dere kan få gleden av det samme. Så slipper kaninen mye stress med bilreise,nye mennesker og lukter på toppen av sykdommen sin. 

LABBESÅR:

Årsak:

For lite bevegelse,vått underlag,overvekt (spess gravide huer er utsatt her) og kaniner som har sprinkelgulv/nettingbunn.

Symptomer:

Sår/skorper under beina,pels under bena er borte,kaninen hopper/beveger seg rart,sitter/ligger helst stille,sturer.

Behandling:

Hold såret rent og tørt,samt bur og underlag reint og tørt.Om kaninen har sprinkelgulv/nettingbunn,legg avispapir over for å avlaste labbene. Rens og smør såret 3 ganger om dagen. Spør på apoteket om hva de annbefaler,da noen rensemidler/kremer ikke skal brukes i åpne sår/skorper. Bruk slave/rensemiddel som ikke er farlig å få i seg for kaninen,da de vasker seg under bena. Jeg har brukt sårsalver beregnet for spebarn. Bla zinksalve. Kan også prøve å bandasjere labbene, Lite populært og de drar det mest sannsynlig av seg igjen. Men noen forblir på. Må bare prøve deg frem. Viss ikke bedring etter 4-5 dager. kontakt vetrinær.

Forebyggende tiltak:

Unngå bruk av sprinkelgulv/nettingbunn,hold buret tørt og reint,stort nok bur,så kanine får bevege seg rikelig,unngå overvekt,gravide/ammende huer skal sjekkes regelmessig under labbene.Mosjon og bevegelse i luftegård ol.

 

ØYEKATTAR:

Årsak:

Oppstår som regel på kaninbarn med urent rede og som akkurat har åpnet øynene.Kan også forekomme på voksene ved feks mye utbrudd av pollen. eller ved for mye trekk.

Symptomer: Værk/puss/utflod i øynene.

Behandling: Vask øyne 2-3 ganger dagen med lunkent vann og bomull. Samt rens av øyne med øyeskyllevann 2-3 ganger dagelig (fåes kjøpt på apotek) Kontakt vetrinær om syptomene ikke gir seg etter noen dager.

forbyggende tiltak:

Ikke åpne øyne på kaninungene,om de bruker lang tid på å åpne dem,er ikke det no stress,før eller siden må de jo åpne seg,noen bruker bare litt lengre tid enn andre,ingen er like. Ly fra vær og vind om kaninene står ute.Fyll gjerne huset i buret med halm/høy,det isolerer xtra godt. God hygiene i bur. det skal være tørt og reint.

Da håper jeg dere lærte noe nytt i dag også! :-)

Synnøve

2 kommentarer

06.01.2012 kl.07:00

SÅ fint skrevet! Lærer mye her jeg assa :D

Diana

04.03.2013 kl.15:45

Hei,Kan man bruke saltopløsning i øyet?? På kaninen altså?

Skriv en ny kommentar

zitgokaninoppdrett

zitgokaninoppdrett

32, Askim

Hei! Er en livsglad kvinne som vil blogge om mitt oppdrett og hverdagen med kaninene mine :-)Jeg driver oppdrett av dvergharer, løvehodedvergvedder,hvit/blåøyd dvergveddere og liten sølv. Dette blir også en salgs- blogg og omplasserings blogg.Jobber også for å skaffe trengende hjemløse kaniner nye hjem.Som oppdretter må jeg jo ta ansvar. Kaniner har jo blitt et meget populert kjeledyr,men det er også det mest omplasserte. Jeg omplasserer også kaniner som folk kjøper herifra.Man må faktisk skrive under på en kontrakt om at man er pliktig til å ta kontakt med meg,om man ikke kan ha kaninen lenger. Jeg hjelper og omplasserer også misshandlete kaniner. For mer innfo kan dere besøke hjemmesiden min zitgokaninoppdrett.piczo.com .Legg meg til som venn da vell,om du er glad i dyr/kaniner :-)) Her kan dere også spørre meg om ting ifht kaniner,så skal jeg svare så godt jeg kan!Kos dere med bloggen :-) Klem Synnøve

Kategorier

Arkiv

hits