Foring og væsketap i kuldegrader. Tiltak..

Hei alle sammen! :-)

Det er meldt en del kuldegrader fremover. Vet ikke hvor mange av dere som har kaniner som står ute,om det er noen her i det hele tatt. Men lager uansett et innlegg om hva man kan gjøre for å hindre at kaninene blir dehydrert når kulda kommer og vannet fryser.

I disse periodene pleier jeg å gi litt mindre pellets og mer  frukt og grønt til de. De er det mye væske i,ergo hjelper det til på den måten.Man får også kjøpt ting på dyrebutikker slik at vannet ikke fryser. feks trekk du kan sette rundt vannflaskene så det holder seg varmt lengst mulig. 

Jeg personelig foretrekker å bruke vannskåler på vinteren og vannflasker om sommeren. Mye lettere å tine is fra vannskåler enn drikkeflasker. Og kaninene kan gnage litt av isen fra vannskålene også å få i seg litt væske på den måten. Går jo ut så ofte jeg har mulighet og tiner opp og gir nytt vann,men de dagene jeg skal jobbe lar det seg ikke gjøre mens jeg er på jobb. Har alldri opplevd at en kanin har blitt dehydrert,så funker å gjøre det på denne måten :-)

HVORDAN FINNE UT OM KANINEN/E ER DEHYDRERT?

Måter å sjekke om kaninen/e er dehydrerte. er å ta et forsiktig tak i ryggskinnet og dra forsiktig oppover. Blir huden hengende som i et flak over ryggen,eller legger seg tregt tilbake på plass er kaninen/e dehydrert. legger skinnet seg straks tilbake på plass ,Så er den ikke dehydrert. Jeg pleier å sjekke dette hver morgen og kveld på mine når minusgradene herjer. Heldigvis har mine kaniner slupppet unna dette så langt :-)

FORING

Det er lurt å gå utifra at med vinter kommer kuldegrader. Selv om det ikke alltid er sånn. Jeg feter alltid opp kaninene mine litt utpå senhøsten. Men her skal man være litt forsiktig. For mye overvekt fører til en rekke sykdommer og labbesår. Så her må man følge med og finne en gylden middelvei. Akkurat nok til at kaninen/e har litt ekstra underhudsfett og varme seg på. Skal ikke så mye ekstra for til heller før de legger på seg. Kaniner legger på seg utrolig fort og visa versa når det gjelder og gå ned i vekt. Så gjelder å holde en fin flyt og følge med.

Noen her som har utekaniner og flere tips å komme med?

Eller har noen spm?

Rop ut :-)

Synnøve

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

zitgokaninoppdrett

zitgokaninoppdrett

31, Askim

Hei! Er en livsglad kvinne som vil blogge om mitt oppdrett og hverdagen med kaninene mine :-)Jeg driver oppdrett av løvevedder,hvit/blåøyd dvergveddere og liten sølv.Sammen lagt har jeg 21 kaniner,hvorav 11 er fastboende. Dette blir også en salgs- blogg og omplasserings blogg.Jobber også for å skaffe trengende hjemløse kaniner nye hjem.Som oppdretter må jeg jo ta ansvar. Kaniner har jo blitt et meget populert kjeledyr,men det er også det mest omplasserte. Jeg omplasserer også kaniner som folk kjøper herifra.Man må faktisk skrive under på en kontrakt om at man er pliktig til å ta kontakt med meg,om man ikke kan ha kaninen lenger. Jeg tenker også å hjelpe misshandlete kaniner. For mer innfo kan dere besøke hjemmesiden min zitgokaninoppdrett.piczo.com .Legg meg til som venn da vell,om du er glad i dyr/kaniner :-)) Her kan dere også spørre meg om ting ifht kaniner,så skal jeg svare så godt jeg kan!Kos dere med bloggen :-) Klem Synnøve

Kategorier

Arkiv

hits