Planer for dagen i stallen :-)

God morgen alle :-))

Sitter å hiver i meg litt frokost og planlegger hva som må gjøres i stallen i dag...Man må holde ting på gli og ha nokså faste rutiner når man har 21 kaniner som skal ha sitt :-P Er veldig nøye på at alle får et dem trenger å har et fullverdig liv. Vil si at stallen er mitt 2.hjem og kaninene er en del av familien min...De betyr veldig mye for meg..

Det første blir jo å gi dem friskt/nytt  vann i flaskene/vannskålene og høy! Det er det første jeg gjør før jeg begynner på no annet,bestandig! Best for kaninene er det jo å fores 2 ganger om dagen..Å for at dem skal få i seg nok høy,får dem det først. Pellets får de til kvelds,med påfyll av høy i høyhekkene :-) 

Så pleier jeg å vaske over de mat/vannskålene/flaskene som trenger å vaskes. Mens jeg driver med dette,slipper jeg kaniene ut i lufte-gård,så de får hoppe og sprette litt :-) Tenkte å bytte ut allle vannflasker i dag,til vannskåler,det begynner å bli kaldt,så mye letter å å bli kvitt isen i vannskålene,pluss at vannflasker fryser mye fortere.

Så skifter jeg på de burene som trengs å skiftes på da. Mor og kull tar jeg annenhver dag,Hvit/blåøyde veddere skifter jeg også på sånn ca annenhver dag. De blir fort skitne å trenger nokså rene bur. Dere skal bare se dem når de har vært i luftegård,å det har regna og det er litt vått /gjørmete på bakken dere!! hoho! De ser ikke ut! hehe..Men de har det gøy og koser seg,så bryr meg ikke om det :-) Ellers tar jeg sånn ca 1-2 ganger uka..Noen har hjørner de gjør fra seg i,ergo trengs det ikke skiftes så ofte,mens andre roter rundt overalt,å da blir det naturligvis ganske fort skittent.

I dag skal jeg i tilegg sjekke over klør,å se om noen trenger å klippes. De løper ofte i luftegård,så klørne blir litt slipt ned av det,så ikke sikkert det trengs riktig enda..Men greit å være på den sikre siden. Det er smertefullt for en kanin å gå med for lange klør. Det skal jeg ikke ha no av i min stall!! Sjekker sånn ca en gang i mnd.

Så er det tid for kos og dulling :-D Det jeg liker aller mest av alt jeg gjør i stallen min :-) Dette skjer i form av klikkertrening,kaninhopping eller at de får ligge rett ut på fanget mitt å bli klappet. Noen liker bare å bli kost i døråpningen i buret også. De kan stå der å bli klødd i panna i timesvis <3 Ikke alle kaniner som liker å bli løfta og kost på..Det ligger i dems natur.De er byttedyr,ute i det fri blir dem jo fanget/løftet opp og spist.Så dette har med innstinkt å gjøre. Men mens andre har det helt fint med det.Noen blir heller alldri kosete,uansett hva. Man må bare lære hver og en å kjenne og respektere dens grenser.

Jeg tar meg god tid når jeg forer også,for må jo kose og dulle litt da også :-) Så dette kan jeg bruke ekstremt lang tid på . Når dagen er endt i stallen og jeg har fora og kost ferdig,kan jeg sette meg ned utenfor stallen med en røyk og høre at de fornøyd knasker på maten og koser seg værre. Vet ikke om no kosligere lyd enn det <3

 

 

Ønsker alle en flott dag :-D Klem Synnøve :-)

6 kommentarer

Randomjenta

14.nov.2011 kl.11:07

Fine rutiner, høres ut som koselige dager :D Kaninene var jo utrolig skjønne også!

zitgokaninoppdrett

14.nov.2011 kl.13:36

Randomjenta: Ja,koser livet av meg i stallen :-)) Dagens høydepunkt det! Går litt utover husarbeid og sånn noen ganger da..kremt..Men det er verdt det :-D Takk,takk! Er bra stolt av dem ja :-))

frida

14.nov.2011 kl.21:29

så flotte kaniner du har! Kjempe pene var de! :) å forressten, hvis du vil bruke vannflasker i stedet for skåler uten at det fryser så har vi faktisk små "varme lommer" man kan kjøpe på Buddy som er veldig fint å bruke hvis man har kaniner ute på vinteren!

zitgokaninoppdrett

16.nov.2011 kl.08:48

frida: Ja,de er helt skjønne :-D åh! det visste jeg ikke fantes engang jeg! Da skal jeg sjekke det ut :-D Hadde jo vært ypperlig! :-) Er det no nettside man kan bestille på ? Link? :-D tusen takk for tips!

Mia - don´t go with the flow

16.nov.2011 kl.16:30

Å så fine!

zitgokaninoppdrett

17.nov.2011 kl.09:48

Mia: Takk,takk,er bra stolt av dem ja :-D

Skriv en ny kommentar

zitgokaninoppdrett

zitgokaninoppdrett

31, Askim

Hei! Er en livsglad kvinne som vil blogge om mitt oppdrett og hverdagen med kaninene mine :-)Jeg driver oppdrett av løvevedder,hvit/blåøyd dvergveddere og liten sølv.Sammen lagt har jeg 21 kaniner,hvorav 11 er fastboende. Dette blir også en salgs- blogg og omplasserings blogg.Jobber også for å skaffe trengende hjemløse kaniner nye hjem.Som oppdretter må jeg jo ta ansvar. Kaniner har jo blitt et meget populert kjeledyr,men det er også det mest omplasserte. Jeg omplasserer også kaniner som folk kjøper herifra.Man må faktisk skrive under på en kontrakt om at man er pliktig til å ta kontakt med meg,om man ikke kan ha kaninen lenger. Jeg tenker også å hjelpe misshandlete kaniner. For mer innfo kan dere besøke hjemmesiden min zitgokaninoppdrett.piczo.com .Legg meg til som venn da vell,om du er glad i dyr/kaniner :-)) Her kan dere også spørre meg om ting ifht kaniner,så skal jeg svare så godt jeg kan!Kos dere med bloggen :-) Klem Synnøve

Kategorier

Arkiv

hits